wat kun je doen om het verkeer veiliger te maken?

Rij MONO

We zijn gewend om overal en altijd onze smartphone te checken bij nieuwe berichten of meldingen. In het verkeer kun je je telefoon beter in je tas laten of je telefoon instellen op MONO. Zo word je niet afgeleid en houd je je aandacht de hele tijd bij het verkeer.

 

 

Dankzij sociale media zijn vrienden, familie en collega’s altijd dichtbij. Soms iets te dichtbij. Zeker als je met een smartphone in de auto stapt, of op de fiets gaat zitten. Want elke keer als je een berichtje ontvangt, raak je even afgeleid van het verkeer. MONO rijden is ongestoord onderweg zijn. Zonder afleiding van je telefoon. Zodat je je ogen op de weg houdt en niet op je scherm.

De MONO-campagne wil het gebruik van sociale media in het verkeer verminderen en tegengaan. Maak een punt van nul verkeersslachtoffers en rij ook MONO! Maar hoe? Hier een paar tips.

  1. Zet je telefoon op stil of in vliegtuigmodus als je gaat rijden of stel je telefoon in op MONO: iPhones stel je in op ‘niet storen tijdens autorijden’, voor Android download je een van de apps.
  2. Maak het jezelf makkelijk MONO te rijden door je telefoon onderin je tas te doen.

 

Op daarkunjemeethuiskomen.nl/rijmono vind je meer informatie en tips.