wat kun je doen om het verkeer veiliger te maken?

Voorzichtig rijden in de wijk

Het lijkt voor veel automobilisten een gewoonte: iets te hard rijden. Maar wist jij dat ook 5 à 10 km/u te hard rijden gevaarlijk is? En dat 33% van de dodelijke verkeersongevallen veroorzaakt wordt door te hard rijden? Check dus altijd je snelheidsmeter wanneer je een woonwijk inrijdt. Rijd niet harder dan 30 km!

Smartphone in de tas

We zijn gewend om overal en altijd onze smartphone te checken bij nieuwe berichten of meldingen. In het verkeer kun je je telefoon beter in je tas of broekzak laten. Zo word je niet afgeleid en houd je je aandacht de hele tijd bij het verkeer.

 

 

Zichtbaar op de fiets

Als je goed zichtbaar bent op de fiets, kom je een stuk minder snel in een ongeluk terecht. Zorg daarom dat je verlichting werkt en dat je reflectoren op je fiets hebt. Zo kunnen automobilisten en andere bestuurders je goed zien en rekening met je houden. Ook kun je met kleding de zichtbaarheid vergroten. Kies bijvoorbeeld voor felle kleuren, fluorescerende kleding en reflecterend materiaal.

Aandacht bij het verkeer

In de auto kan het soms best druk en gezellig zijn. Juist dan is het belangrijk om je niet te laten afleiden en je aandacht bij het verkeer te houden. Zo ben je altijd voorbereid op onverwachte situaties en zorg je voor de veiligheid van jezelf, de medepassagiers en andere weggebruikers.