Beeldimpressie
Themaweek 2019
N228 Veiliger
maakt een
punt van nul
Renewi
maakt een
punt van nul
Nature's Pride
maakt een
punt van nul

Themaweek 'Maak een punt van nul'. Doe mee!

Van 14 tot en met 21 september vond in Zuid-Holland de derde themaweek ‘Maak een punt van nul’ plaats. Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), de regio’s, de ambassadeurs en hun partners organiseerden allerlei activiteiten en zetten de al geplande activiteiten extra in de schijnwerpers.
Allemaal om zoveel mogelijk verkeersdeelnemers in ons gebied bekend te maken met het belang van verkeersveiligheid en met de manieren om daar zelf aan bij te dragen.

Soorten activiteiten

Van praktische verkeerslessen op scholen tot scootmobiel trainingen, en van alcoholacties tot dodehoekinstructies, de meest uiteenlopende activiteiten werden georganiseerd.

Ook nieuwe partners als Vitamine en Zo, Renewi en Nature's Pride organiseerden activiteiten voor of door de eigen medewerkers.

Er gingen trams rijden met campagne-uitingen en meerdere organisaties ieten hun voertuigen beletteren 

ROV-ZH droeg bij met de ondersteuning aan de ambassadeurs en partners, met communicatiemiddelen, het nog beter zichtbaar maken van initiatieven en de organisatie van de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek.

Schoolbrengweek

Bijna 300 scholen namen deel aan de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek van 16 tot en met 20 september  waarmee we  ouders opriepen om de auto een week lang te laten staan voor de verplaatsing van huis naar school en terug.

ROV-ZH werkte hierbij samen met de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland en met alle regio’s.

Aan de week was de wedstrijd “Pimp je fiets” verbonden. De Fietsersbond verzorgde een speciale Zuid-Hollandse editie van de belofte-actie, de actie waarbij ouders beloven per fiets naar school te komen met hun kinderen. De school van de leerling waar de mooist versierde fiets is gepresenteerd en de school met het hoogste percentage ouders die de belofte hebben gedaan maken kans op een prijs. Lees meer >

Europese Mobiliteitsweek en Award voor gemeenten

De themaweek sloot dit jaar bijna naadloos aan op de European Mobility Week, zowel wat de periode als het thema betreft.

“Veilig lopen, veilig fietsen” stond namelijk in de EMW centraal, en de week loopt van 16 tot 22 september. De EMW is een initiatief van de Europese Commissie en is bedoeld om vormen van duurzame mobiliteit te stimuleren.

Initiatieven konden op deze site worden aangemeld, en gemeenten maken kans op de zogenaamde European Mobility Award. Daarvoor geldt een aantal standaard criteria en wordt dit jaar ook gelet op de mate waarin en de manier waarop de kandidaat aandacht besteedt aan het jaarthema. Lees meer >

Programma

Bekijk hier het volledige programma.Meld je aan voor de nieuwsbrief!