Themaweek 'Maak een punt van nul'. Doe mee!

Van 14 tot en met 21 september vindt in Zuid-Holland de derde themaweek ‘Maak een punt van nul’ plaats. Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), de regio’s, de ambassadeurs en hun partners organiseren allerlei activiteiten en zetten de al geplande activiteiten extra in de schijnwerpers.
Allemaal om zoveel mogelijk verkeersdeelnemers in ons gebied bekend te maken met het belang van verkeersveiligheid en met de manieren om daar zelf aan bij te dragen.

Soorten activiteiten

Van praktische verkeerslessen op scholen tot scootmobiel trainingen, en van alcoholacties tot dodehoekinstructies, de meest uiteenlopende activiteiten worden georganiseerd.

ROV-ZH draagt bij met de ondersteuning aan de ambassadeurs en partners, met communicatiemiddelen, het nog beter zichtbaar maken van initiatieven en de organisatie van de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek.

Schoolbrengweek

De traditionele Schoolbrengdag wordt vanaf dit jaar Schoolbrengweek. Met deze actie, die loopt van 16 tot en met 20 september, roepen we ouders via de scholen en gemeenten op om de auto een week lang te laten staan voor de verplaatsing van huis naar school en terug.

ROV-ZH werkt hierbij samen met de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland en met alle regio’s.

Aan de week is de wedstrijd “Pimp je fiets” verbonden. De Fietsersbond verzorgt een speciale Zuid-Hollandse editie van de belofte-actie, de actie waarbij ouders beloven per fiets naar school te komen met hun kinderen. De school van de leerling waar de mooist versierde fiets is gepresenteerd en de school met het hoogste percentage ouders die de belofte hebben gedaan maken kans op een prijs. Lees meer >

Symposium Verkeersveiligheid, wat is het jou waard?

Op 9 september vindt voorafgaand aan de themaweek het symposium plaats "Verkeerveiligheid, wat is het jou waard?" Doel van het symposium is om elkaar te vinden in nieuwe samenwerkingen rond verkeersveilig gedrag.
Lees meer 

Jouw actie op de kaart!

Doe je mee met de themaweek, meld je actie dan aan voor vermelding op de kaart. Stuur een mail met een korte beschrijving van de actie, data/tijdstippen, locatie en een afbeelding naar info@maakeenpuntvannul.nl en wij plaatsen deze op de kaart.

Europese Mobiliteitsweek en Award voor gemeenten

De themaweek sluit dit jaar bijna naadloos aan op de European Mobility Week, zowel wat de periode als het thema betreft.

“Veilig lopen, veilig fietsen” staat namelijk in de EMW centraal, en de week loopt van 16 tot 22 september. De EMW is een initiatief van de Europese Commissie en is bedoeld om vormen van duurzame mobiliteit te stimuleren.

Initiatieven kunnen op deze site worden aangemeld, en gemeenten maken kans op de zogenaamde European Mobility Award. Daarvoor geldt een aantal standaard criteria en wordt dit jaar ook gelet op de mate waarin en de manier waarop de kandidaat aandacht besteedt aan het jaarthema. Lees meer >