Nieuws

Vitamine en Zo ambassadeur, samen met de medewerkers

24 september 2019

Vitamine en Zo voorziet zo’n 5.500 zakelijke locaties in Nederland van vers fruit. Het bedrijf groeit want naast de locatie in Zwolle wordt binnenkort de derde vestiging in Best (Eindhoven) geopend. Kloppend hart is de hoofdvestiging in Moordrecht (gemeente Zuidplas). Vanuit deze vestiging worden per week meer dan 180 ritten door het land gemaakt, samen goed voor 40.000 kilometer per jaar.

 

Gelukkig gaat dit bijna altijd goed. Tot nu toe is “pas” twee keer een medewerker van het bedrijf betrokken geweest bij een ongeval.  “Dat willen we zo houden, sterker nog, we willen graag voorkomen dat een medewerker van Vitamine & Zo op welke manier dan ook bij een ongeval betrokken raakt” aldus Remco Peek, operationeel manager bij het bedrijf. “Daaraan willen we doen wat we kunnen, zowel met technische voorzieningen in de auto’s (begrenzen van de voertuigen en sensoren/camera’s in de busjes, bijvoorbeeld) als door bewustwording. En dat doen we graag samen met de medewerkers”.

 

Infographic en persoonlijke verklaring

Om het “samen doen” handen en voeten te geven heeft Vitamine & Zo een eigen infographic voor de medewerkers gemaakt. Daarin is te lezen waarom bewust veilig rijden belangrijk is voor medewerkers van Vitamine en Zo en wat het bedrijf daarvoor gaat doen. Iedere drie maanden zal er vanuit het bedrijf aandacht zijn voor een bepaald verkeersveiligheidsthema, zoals MONO rijden en Bob. De eerste activiteit is al op 20 september, als Responsible Young Drivers het bedrijf zal bezoeken met een simululator.

Naast de infographic is er een ander mooi document gemaakt: een bewustwordingsovereenkomst voor de medewerkers. In deze (vrijwillig te ondertekenen) overeenkomst beloven medewerkers :

  • Zo goed mogelijk te ondersteunen en uit te dragen waar “Maak een punt van nul” voor staat
  • In de praktijk te brengen wat de aanpak hen bijbrengt
  • Elkaar te ondersteunen in de bewustwording, door elkaar te complimenteren bij goed gedrag en aan te spreken bij onverantwoord gedrag.

 

Op deze manier wil Vitamine & Zo zorgen voor meer veiligheid voor zichzelf, de collega’s en andere weggebruikers. Vitamine & Zo is de eerste onderneming in de gemeente Zuidplas die de aanpak “Maak een punt van nul” omarmt. Elke organisatie kan dit goede voorbeeld volgen, zodat we de Nederlandse wegen met z’n allen een stuk veiliger maken!


< Terug naar het nieuwsoverzichtMeld je aan voor de nieuwsbrief!

Deel deze pagina: