Achtergrondinformatie

Over "Maak een punt van nul"

Jaarlijks vallen er meer dan 5.500 ernstige verkeersslachtoffers in Zuid-Holland. Dat zijn 15 mensen per dag die niet veilig op hun bestemming komen. Veel ongelukken komen door menselijk gedrag. Bijvoorbeeld omdat we te hard rijden, afgeleid zijn, op onze smartphone kijken of het licht op onze fiets niet aan hebben. Samen kunnen we dit onveilige gedrag veranderen.

Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland zet communicatie en educatie in om te laten zien dat we veiliger onderweg kunnen zijn. We willen dat verkeersveilig gedrag de norm wordt. We maken een punt van nul: elk verkeersslachtoffer is er één teveel.

Jong geleerd...

Ook met TotallyTraffic en SCHOOL op SEEF maken we een punt van nul verkeersslachtoffers! Deze succesvolle lesprogramma’s in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs zorgen ervoor dat kinderen van jongs af aan leren hoe zij zich verantwoordelijk kunnen gedragen in het verkeer. SCHOOL op SEEF en TotallyTraffic vallen onder de campagne Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers. Kijk voor meer informatie over deze programma’s op www.schoolopseef.nl en op www.totallytraffic.nl.

Campagnemiddelen

Maak jij je ook sterk voor minder verkeersslachtoffers? Hieronder kun je diverse materialen downloaden en gebruiken om kennis en informatie over veilig verkeersgedrag te delen.

Infographics
MONOBedrijvenOuderbetrokkenheid voor oudersOuderbetrokkenheid voor intermediairsJongerenSeniorenSoS


Flyers

Algemeen 10 tipsMONOBob WinterFietsverlichtingFietsstraatE-bikers

Filmpjes

Kijk voor meer filmpjes op YouTube


Social media

Twibbon stappenplan


Organiseer jij activiteiten ter bevordering van de verkeersveiligheid? Laat het ons weten met een mail naar meedoen@maakeenpuntvannul.nl.

Deel deze pagina: